Ervaringen

Frans

31-01-2021

Ik had het genoegen als eerste gast de Dreamspot te bezoeken. De ruimte waar je in zit is groot genoeg voor 2. De ruit was mooi schoon en daar doorheen fotograferen was totaal geen probleem. Ik heb er prima geslapen en ook het ontbijt was ok. En er was een grote verscheidenheid aan vogels en er kwam ook een buizerd en een boommarter langs. Prima plek om te fotograferen.

Sander en Joyce

09-02-2021

Na een warm ontvangst bij de hut, krijg je tips voor de beste instellingen. En dan is het wachten op de marter. En wij hadden geluk, vroeg op de avond liet deze zich zien. Tijdens de foto’s kregen wij tips voor de compositie en hebben prachtige platen kunnen maken en tevreden de ogen dicht te doen. De volgende ochtend werden wij bij het opkomen van het licht gewekt met een heerlijk ontbijtje en de plek werd gereed gemaakt voor de dag. Tijdens je ontbijt zien hoe de natuur langzaam opstart en de eerste vogels de plek bezoeken, geweldig! De rest van de dag ontzettend veel soorten vogels langs, meesjes, spechten, appelvinken, teveel om op te noemen.

Wij zijn met ontzettend veel mooie foto’s naar huis gegaan. En zeker dat wij weer een keer terug komen op deze bijzondere plek.

Marco en Debora onwijs bedankt voor deze ervaring en gastvrijheid!

Gert en Joke

13-02-2021

We zijn 13 februari in de Dreamspot geweest. Wat een mooie ervaring was dat. Nadat we alles geïnstalleerd hadden heerlijk gaan slapen. Als dan de bel gaat en je de Marter ziet lopen is dat is zo’n gaaf moment. Door de mooie setting en belichting hele mooie foto’s kunnen maken. Na weer even geslapen te hebben werden we gewekt met een ontbijtje. In de ochtend nog meer foto’s van een heleboel vogels kunnen maken waaronder een buizerd , sperwer, bonte specht, en diverse kleinere vogeltjes. Echt een aanrader om hier eens heen te gaan. 

Anoniem

19-02-2021

Hoi Marco, was een geweldige ervaring. Heel anders dan vooraf gedacht, maar misschien had ik mij niet goed ingelezen. Wist niet dat we echt bij Doortje in/aan huis overnachtte. Dacht echt veel meer aan een schuilhut. Super natuurlijk en voor ons extra gemakkelijk omdat we elkaar al een paar keer eerder ontmoet hebben. Mooi dat jullie (Doortje) dit nu voor een groter publiek open stellen. De entourage is prima geregeld. Goed bed, prima zicht, schone ruit, goed licht en een voortreffelijke catering. Duidelijke instructies die de minder geoefende M-stand fotografie op weg helpen waarmee een bijna zekere mooie platen garantie. Ik ben in ieder geval meer tevreden en heel blij met het verkregen resultaat.

Had me wel wat verkeken op de duur van de sessie. Had gedacht ‘s middags wel weer te kunnen gaan werken, maar met een 20 uurs bezoek ging dat niet meer werken. Was dan ook te laat terug bij budget rent voor het inleveren van de gehuurde 70-200 F2.8. Gelukkig deden ze daar niet moeilijk over. Na mij stond niemand op de lens wachtlijst gelukkig.

Alom een fantastisch avontuur met “happy end” 🙃 vertaald als in een groot aantal prachtige platen.
Omdat ik niet alleen ontbijt service maar ook diner service had ontvangen, heb ik Doortje dan ook een lekkere tip gegeven. Wat is het toch een schatje. Voor herhaling vatbaar en dan misschien met 2.
Verder dan ook in een ander jaargetijde wat mogelijk een andere boommarter setting en andere vogeltjes opleverd. Heb er van genoten en lekker ontspannen thuis gekomen. Nog redelijk kunnen slapen tussendoor ook omdat het alarm systeem ook prima werkte. Slechte 1 keer vals alarm gehad.
Hoop dat het project net de das of anders misschien vossen ook gaat lukken. Nog een extra reden om een keertje terug te gaan.

Thanks voor dit mooie initiatief en daarmee kans. Zie je snel weer.

Koos van Nierop

02-03-2021

Dinsdagavond/nacht en woensdagochtend 2 op 3 maart voor het eerst kennis kunnen maken met de nieuwe hut (Dreamspot) van Marco en Deborah.

Fijn ontvangst door Deborah met koffie en wat lekkers, mooie ingerichte hut met lekker bed en toilet. Dan lekker wachten in bed op de boommarter, deze kwam om half 2 s’nachts bijna een half uur voor de hut, omdat alles mooi is verlicht en je alles al hebt klaar staan , heb ik mooie foto’s kunnen maken . In de ochtend een lekker ontbijtje en dan komen de vele vogels en ook kwam de buizerd uitgebreid 2 keer langs , ook nog reeën gespot.

Al met al een mooie ervaring op een topplek in een top fotohut. Zeker een aanrader !

Gerrit & Lesley van Essen

20-09-2021

Via de nieuwsbrief van Marco de Pauw werden wij geattendeerd op de mogelijkheid tot het fotograferen van de Boommarters en de Buizerd vanuit een speciaal hiervoor ingerichte schuilhut en setting (incl. verlichting om in volledige duisternis te kunnen fotograferen).

Boommarters zijn alleen in de schemering en nacht actief en dit is dus dé uitgelezen kans om deze dieren te bewonderen en te fotograferen. Het B&B gevoel (overnachting en ontbijt op bed) maken het tot een aparte belevenis om hier de avond/nacht/ochtend door te brengen.

Na onze boeking ontvingen we verdere informatie en een verwijzing naar ons “ontmoetingsadres”. Omdat wij moeilijk een inschatting konden maken van wat te verwachten, riep dit “geheime adres” alleen maar meer ??? op.

Via whatsapp melden wij ons. “Ik kom eraan. Tot zo” Even later reed Deborah (onze gastvrouw en beheerster van de hut) de parkeerplaats op. “Zet de auto maar hier neer en dan laden we jullie spullen over in mijn auto”. “Ja maar…… staat deze hier dan wel veilig stamelde ik nog. Wij komen immers uit de Randstad”. “Geen probleem” lachte Deborah ons toe.

Een half uur later zaten wij volledig geïnstalleerd door een groot raam naar een zeer mooie setting te kijken en in spanning van wat wij zouden mogen gaan beleven. Deborah verzorgde een goede uitleg over o.a. de instellingen van de camera en van do’s and don’ts voor het fotograferen van de Boommarter en Buizerd. Daarna zette zij snel de pet van gastvrouw op en trakteerde ons op koffie met ………

Nog onder de indruk van hoe het e.e.a. was geregeld en hoe wij dachten de tijd door te gaan komen, liet een Boommarter zich al zien. Wat een mooi dier. Het was één van de drie jongen, vertelde Deborah. Zij verwacht dat de drie binnenkort wel op eigen benen moeten gaan staan en het gebied zullen moeten gaan verlaten. Wij hadden dus nog de mazzel dat zij er nu nog waren.
Na 15 minuten vond hij het wel weer genoeg en verdween in de duisternis. Ruimschoots de tijd om de nodige foto’s te maken. Verder bleef het, buiten het gescharrel van drie egeltjes, rustig op de setting.

Een keuze is dan om te gaan slapen en je via de bewegingssensoren (licht en geluid) te laten wekken voor ………………..? Wij kozen ervoor een combinatie; de één gaat slapen, de ander blijft nog even de wacht houden. Plots lichtte het lampje op de melder een paar keer op (het geluid stond uit).  En daar liepen maar liefst drie Boommarters op de setting. Direct mijn vrouw gewekt en zeker voor 30 minuten genoten alvorens de Boommarters het voor gezien hielden. Het aantal gemaakte foto’s laat zich raden.
De nacht leverde, anders dan de aanwezige egeltjes en een nerveus muisje, verder geen activiteiten meer op.

Deborah nam haar taak als gastvrouw weer op en verzorgde een uitgebreid ontbijt voor ons. Daarna werd snel het voer voor de Buizerd en bosvogels op de setting in orde gemaakt. En dan nu wachten of de Buizerd zich wil laten zien. Hij heeft zich aan zijn woord gehouden en liet zich tweemaal bewonderen. Hij nam ruim de tijd om zijn duifje naar binnen te werken.

Rond 13:00 uur bracht Deborah ons weer terug naar de auto en konden wij op huis aan.

Onze verwachtingen zijn méér dan overtroffen en een mooie ervaring die gevoed werd door;
– de gastvrijheid en goede verzorging door Deborah,
– een, voor het doel, goed ingerichte “schuilhut”,
– een zeer verzorgde en uitgekiende setting incl. bewegingssensoren en melder,
– het genot om Boommarters en de Buizerd te kunnen bewonderen en te fotograferen

Dank je wel Deborah en Marco voor het mogelijk maken van deze bijzondere ervaring!

Andy

22-12-2021

Regelmatig heb ik fotohutten bezocht, maar eentje met ontbijt op bed had ik nog niet eerder gehad.

Dit is dan ook niet echt een fotohut, maar met recht een Bed & Breakfast speciaal voor de natuurfotograaf. En je hoeft je kamer niet uit, dus je hoeft geen moment te missen!

Een vriendelijk ontvangst, een soepje, warme chocolademelk met gebak, een heerlijk ontbijt… Ook kachel en sanitaire voorziening zijn aanwezig. Er is goede verlichting aanwezig om de marters goed te kunnen fotograferen. Er is een mooie setting gebouwd welke past bij zowel de marters als de vogels. En mocht je het niet volhouden om een hele nacht wakker te blijven, dan waarschuwen de aanwezige bewegingssensoren je indien er beweging op de setting wordt waargenomen. Voor voer voor alle aanwezige dieren en vogels wordt gezorgd. Je hoeft zelf niets mee te nemen.

De natuur heeft ze niet in de hand, maar dat wat ze wél in de hand heeft moet goed geregeld zijn. Dat is het motto van de gastvrouw, en daarin slaagt ze.

Er is een grote kans op boommarter en buizerd. Bladerend door het in de hut aanwezige logboek kun je haast uitgaan van een 100 % boommartergarantie. Maar het blijft wild, dus die garantie is niet af te geven. Maar de kans is op z’n minst erg groot.

De boommarter liet zich bij ons viermaal zien. Om 22:00 uur voor het eerst, en twee marters zorgden voor een grande finale rond 3:30 uur. 

De buizerd kwam al vroeg in de ochtend aanvliegen. Ook voor deze vogel is verlichting aangebracht om deze mooi in de spotlight te zetten.

Wij hebben ons prima vermaakt en komen graag nog eens terug!

Foto’s gemaakt met een Canon 70 – 200 2.8L IS III USM (voor de gelegenheid gehuurd via BudgetCam)